Ανταλλαγή νέων “Youth for Change” στο Ordelles, Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η ανταλλαγή νέων "Youth for Change", πραγματοποιήθηκε στο Ordelles της Ισπανίας από τις 20 Μάϊου έως τις 26 Μάϊου 2023. Η ανταλλαγή νέων "Youth for Change", ήταν ένα project που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Sustinea. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος για την ανταλλαγή εμπειριών και την αλλαγή της ατομικής συμπεριφοράς, ζώντας σε αρμονία με τη φύση και την ίδια τη ζωή. Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 28 συμμετέχοντες από την Πορτογαλία, την Γεωργία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Ένας νέος από τους Έλληνες συμμετέχοντες αναφέρει:

"H ανταλλαγή νέων στο Ordelles της Ισπανίας αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους  έλαβαν μέρος. Κατά τη διάρκεια του project, συμμετείχαμε σε διάφορες ομαδικές δραστηριότητες και δράσεις με έμφαση στο περιβάλλον.

 

Πεζοπορίες και εξορμήσεις στην πόλη του Ourense δημιούργησαν μια μοναδική εμπειρία για εμάς καθώς μας έδωσαν την δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα τοπικά αξιοθέατα και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό της περιοχής. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συνεργαστούμε με τους ντόπιους κατοίκους, ενισχύοντας έτσι την αλληλοκατανόηση και την πολυπολιτισμική ανταλλαγή.

 

Ένας σημαντικός πυλώνας του προγράμματος ήταν η βιώσιμη διατροφή. Όλα τα γεύματα που μας παρείχαν ήταν χορτοφαγικά (vegetarian) και βιγκαν, προωθώντας έτσι την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον.

 

Συνολικά, το πρόγραμμα ανταλλαγής προσέφερε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη δράση, παιχνίδι, μάθηση και αλληλεπίδραση, ενώ ταυτόχρονα προώθησε την ευαισθητοποίηση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την πολιτισμική κατανόηση."

 

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.