Ανταλλαγή Νεών "You(th) for Democracy" Sighetu Marmatiei, Ρουμανία

«Είμαι η Λεωνιδία και μαζί με τον Δημήτρη συμμετείχαμε στην ανταλλαγή νεων με τίτλο «YOUTH4DEMOCRACY”, που πραγματοποιήθηκε στο Sighetu Marmatiei  στη Ρουμανία το διάστημα από 11 έως 18 Δεκεμβρίου και είχε ως κύριο θέμα τη δημοκρατία. Παράλληλα γνωρίσαμε και άλλους συμμετέχοντες από Ελλάδα,  Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Λιθουανία και από τη Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάλυση ,η κατανόηση και η υιοθέτηση των δημοκρατικών ιδεών.

 

Συμμετείχα ξανά σε Erasmus+ πρόγραμμα και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα έως τώρα. Μαζί με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε το ταξίδι μας έχοντας λάβει οδηγίες και διευκρινίσεις από το Κέντρο Νέων Ηπείρου για να είναι ομαλή η μετάβαση μας. Στην Ρουμανία μας υποδέχτηκαν σαν κάτι περισσότερο από οικογένεια τους. Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε διαφορετικές ώστε να προβληματιστούμε και να αναπτυχθούμε ως προσωπικότητες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας παρείχαν ότι χρειαζόμασταν και ακόμη παραπάνω, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα κομμάτι της Ουκρανίας όπου εκεί φάγαμε και συζητήσαμε με Ουκρανούς που έζησαν στην εμπόλεμη ζώνη. Μια πραγματικά απερίγραπτη εμπειρία. Κάναμε νέους φίλους και φύγαμε με δάκρυα υποσχόμενοι πως θα ξαναβρεθούμε.

 

Είναι τόσο ξεχωριστός τρόπος να δημιουργήσεις αναμνήσεις και να αποκτήσεις νέες γνώσεις και κίνητρα για να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα όνειρα σου. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να συμμετάσχουμε και εύχομαι κάθε νέος να μπορέσει να το ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή του.»

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program