Ανταλλαγή Νέων  "Yoga for Peace" στη Bakuriani, Γεωργία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η Ανταλλαγή Νέων "Yoga for Peace", πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία από 3 ως 11 Φεβρουαρίου 2024. Αυτή η Ανταλλαγή Νέων  διοργανώθηκε από τον οργανισμό Light Up. Η Ανταλλαγή Νέων "Yoga For Peace” υποστήριξε τους νέους να εστιάσουν εσωτερική τους ειρήνη και σε συμπεριφορές συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής υγείας, ενώ παράλληλα εντρύφησαν στην έννοια της ειρήνης.

 

Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 36 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες από το Βέλγιο, τη Γεωργία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Αρμενία και την Ουκρανία. Ένας συμμετέχοντας από την Ελληνική ομάδα αναφέρει:

 

«Γενικά μέσα σε αυτές τις 10 μέρες γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έζησα εμπειρίες που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ζήσω. Συνδέθηκα με ανθρώπους οι οποίοι έγιναν οικογένεια μου και με τους οποίους σχεδιάζουμε τα επόμενα μας ταξίδια. Ήταν μια φοβερή εμπειρία την οποία δεν θα άλλαζα με τίποτα και θα την ξαναέκανα ξανά χωρίς να το σκεφτώ. Με άγγιξε αρκετά το κομμάτι της ειρήνης στον κόσμο διότι μέσα από την εν λόγω Ανταλλαγή Νέων  είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας ξεκάθαρα, με το επιπλέον μοίρασμα της ομάδας από την Ουκρανία. Επιπλέον, δώσαμε έμφαση στα άτομα με αναπηρίες και αναδείξαμε τις δυσκολίες που η κοινωνία τους επιβάλλει χρησιμοποιώντας εργαλεία για την αναγνώριση τους.

 

Αυτή η Ανταλλαγή Νέων κατάφερε να συνδυάσει την φύση τα τοπία, το βουνό , το χιόνι με την χαλάρωση της yoga και τον πολυμαθή της χαρακτήρα, δηλαδή τεχνικές γιόγκα που σε βοηθάνε σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Επίσης, τα φαγητά ήταν πεντανόστιμα και σε αφθονία! Καθόλη την διάρκεια της ημέρας είχαμε δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο μείναμε ενεργοί! Γνώρισα διαφορετικές κουλτούρες, δοκίμασα παραδοσιακά φαγητά άλλων χωρών και έμαθα πολλά νέα πράγματα.  Επιπλέον πήγα  σε μέρη που ούτε που είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να πάω. Συμμετείχαμε όλες και όλοι σε όλα και με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήταν σε αδράνεια. Αναπτύξαμε και εμβαθύναμε σε έννοιες όπως εκείνη της αλληλεγγύης, κάναμε δραστηριότητες και δοκιμαστήκαμε πάνω σε αυτό προκειμένου να κατανοήσουμε την σημαντικότητα της».

 

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.