Ανταλλαγή νέων «Tools for change» στην Κραϊόβα, Ρουμανία

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια ενός Έλληνα συμμετέχοντα που πήρε μέρος στην ανταλλαγή.

 

"Το πρόγραμμα ΄΄Tools for change΄΄ ήταν μία ανταλλαγή νέων από διάφορες χώρες της Ευρώπης στα πλαίσια του Erasmus+, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας (15/09/19 - 30/09/19). Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, όπου οι αναμνήσεις που αποκτήσαμε θα μας συντροφεύουν για μια ζωή. 

 

Φτάνοντας στην Κραϊόβα συναντήσαμε νέους από άλλες 5 χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία, Βόρειος Μακεδονία, Πολωνία και Ρουμανία) και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με υπέροχες στιγμές. Το πρόγραμμα αφορούσε την κοινωνική ενσωμάτωση μειονοτήτων μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στο ψυχόδραμα. Μέσω αυτών, γνωρίσαμε καλύτερα τους όρους ΄΄ενσυναίσθηση΄΄, το ΄΄εγώ΄΄και το ΄΄εμείς΄΄, το ΄΄δίνω΄΄ και το ΄΄παίρνω΄΄, σε ένα πλαίσιο προσαρμογής, κοινωνικοποίησης, ευγενούς άμιλλας και γόνιμης συνεργασίας. Επίσης, μέσω του προγράμματος ανταλλάξαμε απόψεις, γνωρίσαμε και βιώσαμε τον τρόπο σκέψης άλλων κοινωνικών ομάδων, διαφορετικής κουλτούρας και αντίληψης των πραγμάτων. Αναγνωρίσαμε, λοιπόν, το διαφορετικό και διευρύναμε τον τρόπο προσέγγισης και ερμηνείας της πραγματικότητας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Κέντρο Νέων Ηπείρου που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία, αλλά και τους οργανωτές του προγράμματος ΄΄Tools for change΄΄ οι οποίοι έκαναν μια πολύ καλή δουλειά. Επίσης, όλους τους συνταξιδιώτες-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, όπου με την αφοσίωση και την ειλικρινή δέσμευση και όρεξη έδωσαν άλλη πνοή στην μοναδική αυτή εμπειρία. Θα είμαστε ευγνώμονες! "

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program