Ανταλλαγή Νέων  "Together 4 Our Planet" στον Αγρό,  Κύπρος

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η ανταλλαγή νέων "Together 4 Our Planet", πραγματοποιήθηκε στον Αγρό της Κύπρου από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η ανταλλαγή νέων "Together 4 Our Planet", ήταν ένα πρόγραμμα που διοργανώθηκε από τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Αγρού . Στόχος του εν λόγω έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω εθελοντικής δράσης. Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 40 συμμετέχοντες απο τη Κύπρο, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Ένας νέος από τους Έλληνες συμμετέχοντες αναφέρει:

 

"Η εμπειρία μας στην Κύπρο μας άφησε καλύτερους από ότι μας βρήκε! Στο project που συμμετείχαμε με θέμα το περιβάλλον, βρεθήκαμε σε ένα πανέμορφο γραφικό χωριό της Κύπρου, τον Αγρό, όπου και αλληλοεπιδράσαμε με την φύση με τους πιο δημιουργικούς και όμορφους τρόπους. Μέσω των δραστηριοτήτων μας (δημιουργία θεατρικού, πεζοπορίες, δημιουργία 'διαφημίσεων', ανταλλαγές δώρων κ.α.) δεν καταφέραμε μόνο να εκπαιδευτούμε στο πολύ επίκαιρο θέμα των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά πλάσαμε και φιλίες χωρίς σύνορα! Με τις βασικές συμμετέχοντες χώρες να είναι η Ελλάδα, Κύπρος, Τσεχία, Ισπανία και Ουγγαρία καταφέραμε να αναπτύξουμε σχέσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή, και ήδη είχαμε την χαρά να ξανασυναντήσουμε πολλούς από τους ξένους φίλους μας.

 

Εκτός των άλλων, ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη της Κύπρου (Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία κ.α.) δοκιμάσαμε παραδοσιακά φαγητά και ροφήματα από πολλούς διαφορετικούς φορείς και σε πολλές μορφές τους. Τέλος, το ξενοδοχείο που μας παραχωρήθηκε έκανε την εμπειρία μας ακόμα πιο μοναδική καθώς είχαμε το περιθώριο να γνωριστούμε χωρίς εξωτερικές ενοχλήσεις, γεγονός που μας επέτρεψε να οργανώσουμε και μόνοι μας δραστηριότητες στον χώρο μας (π.χ. International cooking  lessons.) δίνοντας έτσι μια συνοχή στις μέρες και νύχτες που περνούσαμε πια εξ ολοκλήρου μαζί στον δικά μας μικρό παράδεισο".

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.