Ανταλλαγή νέων ΄΄Tell me your story΄΄ στην Σλοβενία

Το πρόγραμμα «Πες μου την ιστορία σου. Η δύναμη μιας διαφορετικής οπτικής» πραγματοποιήθηκε  στην Murska Subota, της Σλοβενίας, από 17 έως 26 Ιουνίου του 2016. Εκεί βρέθηκαν 42 συμμετέχοντες από Σλοβενία, Ελλάδα, Μάλτα, Γερμανία, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία.

 

Το πρόγραμμα πραγματεύονταν θέματα μετανάστευσης και  αποδοχής μεταναστών στην κοινωνία. Δεδομένου ότι οι μετανάστες παρευρίσκονται στο τοπικό μας περιβάλλον καθώς και στην περιοχή της Ηπείρου, το πρόγραμμα έδωσε την δυνατότητα στους νέους να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαϊκής κοινωνίας αισθάνεται φόβο προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και δεν τους αποδέχονται. Μέσα από το πρόγραμμα θελήσαμε να κάνουμε μία αλλαγή, διαδίδοντας  την ανεκτικότητα και μοιράζοντας θετικές ιστορίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Επίσης, μέσα από την ανταλλαγή οι συμμετέχοντες έμαθαν για την δύναμη των Μ.Μ.Ε. και για τους τρόπους για να τα χρησιμοποιούν σωστά. Τέλος, απόλαυσαν διαπολιτισμικές βραδιές και μερικά αξιοθέατα.

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program 

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program