Ανταλλαγή νέων "Tackling Discrimination: Theatre for Social Change" στην Αρμενία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η ανταλλαγή νέων "Tackling Discrimination: Theatre for Social Change", πραγματοποιήθηκε στο Tsaghkadzor της Αρμενίας από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου 2023, από τον οργανισμό Fundacja Edukacyjno-Europejska. Σκοπός του προγράμματος ήταν η μελέτη και η διερεύνηση των  δυνατοτήτων ένταξης μέσω του θεάτρου. Οι  συμμετέχοντες του προγράμματος ήταν από Ουκρανία, Ιταλία, Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία και Ελλάδα. Μία νέα από τις Ελληνίδες συμμετέχουσες αναφέρει:

 

"Λίγες εβδομάδες πριν επιστρέψαμε από ένα υπέροχο ταξίδι στην Αρμενία. Ξεκινήσαμε το ταξίδι με ανυπομονησία και όρεξη για νέες περιπέτειες. Η ανταλλαγή νέων που συμμετείχαμε με τίτλο   Tackling Discrimination: Theatre for Social Change ήταν ένα ταξίδι προς τη γνώση, την επαφή με ανθρώπους γεμάτους στόχους, τη γνωριμία με πολλούς πολιτισμούς. 

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουμε το θέμα από διάφορες οπτικές, να ανταλλάξουμε απόψεις κι εμπειρίες και γυρίσαμε και τα δικά μας μικρά σκετσάκια. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Youth Center of Epirus  για την ευκαιρία που μας έδωσε. Ελπίζω όλο και περισσότεροι νέοι να προσπαθούν να λαμβάνουν μέρος σε τέτοια προγράμματα διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά".

 

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.