Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Rural Innovation» στο Greoux Le Bains, Γαλλία

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Rural Innovation" έλαβε μέρος στο Greoux Le Bains της Γαλλίας. Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας και να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες των νέων σε ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές.

 

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • Η ανακάλυψη καινοτόμων κοινωνικών πρωτοβουλιών
  • Η καθοδήγηση και η έμπνευση για νέες ιδέες και κίνητρα προς την νεολαία και τους οργανισμούς για την ανάπτυξη έργων που περιλαμβάνουν κοινωνικές καινοτομίες σε αγροτικές περιοχές
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των σύμβουλων νέων να υποστηρίζουν νέους επιχειρηματίες
  • Η κοινοποίηση βέλτιστων πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση τοπικών πόρων
  • Η συνάντηση ευρωπαϊκών οργανισμών, για την εκπόνηση νέων έργων συνεργασίας

 

Οι τομείς στους οποίους έπρεπε να επικεντρωθούν ήταν:

  • Αξιοποίηση των πόρων της περιοχής για την ανάπτυξη καινοτόμων κοινωνικών πρωτοβουλιών
  • Το νερό, ως φυσικός πόρος για την ανάπτυξη κοινωνικών καινοτομιών
  • Εκπαίδευση αειφόρου ανάπτυξης

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια ενός Έλληνα συμμετέχοντα που πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

 

" Το “Rural Innovation” ήταν ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Greoux Le Bains στη νότια Γαλλία. Το Greoux Le Bains είναι μια μικρή πόλη, που παρά το μέγεθός της είναι γεμάτη ιστορία και εκπληκτική φυσική ομορφιά. Μια ομάδα 25 ατόμων από όλη την Ευρώπη (Ελλάδα, Γαλλία, Κροατία, Σλοβακία, Γερμανία, Ρουμανία) δημιούργησε ένα εξαιρετικό φιλικό κλίμα. Είμαι τόσο χαρούμενος που κατάφερα να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα καθώς συνδύαζε ενδιαφέροντα εργαστήρια για την κοινωνική καινοτομία. Επίσης είχα την ευκαιρία να συναντήσω τοπικούς παραγωγούς και να συζητήσω μαζί τους για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Επιπλέον, επισκεφθήκαμε διάφορα αγροκτήματα και μάθαμε διαφορετικές πρακτικές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις διάφορες δραστηριότητες όπως το κολύμπι, το καγιάκ με κανό με έκανε πολύ χαρούμενο. Αυτό το σεμινάριο ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε να κάνει κάτι παρόμοιο. "

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program