Δραστηριότητες σε πρόσφυγες/ κέντρο προσφυγικής δομής ασύλου 2018

Από την χρονιά του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, οι εθελοντές του Κέντρου Νέων Ηπείρου οργάνωσαν δραστηριότητες στην προσφυγική δομή για μετανάστες και πρόσφυγες του Νεοχωρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι δραστηριότητες έλαβαν μέρος δύο φορές την εβδομάδα, ήταν ψυχαγωγικές και απευθύνονταν σε παιδιά και εφήβους. Συνήθως οι δραστηριότητες περιείχαν παρακολούθηση ταινιών, δημιουργία κατασκευών και πολλά παιχνίδια.

 

Την ίδια χρονική στιγμή, οι εθελοντές μας προσέφεραν περιστασιακά αθλητικές δραστηριότητες για τα προσφυγόπουλα και τους έφηβους στην προσφυγική δομή φιλοξενίας ‘’Αγία Ελένη’’. 

 

Από την χρονιά του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2018 οι εθελοντές μας οργάνωσαν δραστηριότητες στην προσφυγική δομή  Ιωάννινα House (Σεισμόπληκτα) δύο φορές την εβδομάδα. Οι δραστηριότητες αφορούσαν νέα παιδιά ήταν ψυχαγωγικές, ψυχοκοινωνικές παρακολουθώντας την συμπεριφορά των παιδιών. Συνήθως οι δραστηριότητες ήταν ζωγραφική και διάφορα αθλητικά παιχνίδια.

 

Από τον Μάρτιο του 2018, οι εθελοντές του Κέντρου Νέων Ηπείρου είναι στην διάθεση του φιλικού χώρου για παιδιά (Child Friendly Space) στο κέντρο φιλοξενίας της Αγίας Ελένης. Υλοποιούμε ψυχαγωγικές  και ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες , παρακολουθώντας τις συμπεριφορές καθημερινά σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 13 ετών. Οι δραστηριότητες συνήθως είναι ζωγραφική και κατασκευές, διάφορα παιχνίδια στον εσωτερικό χώρο, αθλητικά παιχνίδια, παρακολούθηση ταινιών  και συζητήσεις.

 

Οι δραστηριότητες υποστηρίχθηκαν από τοπικούς εθελοντές και διεθνείς εθελοντές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ European Voluntary Service ‘’Positive Impact on Youth Community of Ioannina’’.