Εθελοντικές δραστηριότητες στα κέντρα διαμονής προσφύγων στα Ιωάννινα 2020

Στις αρχές του 2020, συνεχίσαμε με επιτυχία τις δραστηριότητές μας στο Child Friendly Space για παιδιά ηλικίας 1-4 και 5-12 ετών στο κέντρο διαμονής προσφύγων της Αγίας Ελένης καθημερινά. Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν ψυχαγωγικά και μη τυπικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαστήρια όπως τέχνες και χειροτεχνίες, αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια παιχνίδια εσωτερικού χώρου και ομαδικά παιχνίδια που θα προωθούσαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων και θα ενθάρρυναν τη θετική συμπεριφορά στα παιδιά.

 

Οι εθελοντές μας θα ακολουθούσαν επίσης τη συμπεριφορά των παιδιών, θα αντιμετώπιζαν και θα ανέφεραν τυχόν ζητήματα προκειμένου να βελτιώσουν τη γενική ψυχολογική ευημερία των παιδιών.

 

Επιπλέον, το Κέντρο Νέων Ηπείρου σε συνεργασία με την Intersos Hellas, το Solidarity Now και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας πραγματοποίησαν μαθήματα  για Αραβόφωνους ανθρώπους στα Ιωάννινα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Νέων Ηπείρου. Δύο εθελοντές καθηγητές Αραβικών πραγματοποιήσαν μαθήματα γλωσσικής εκπαίδευσης για παιδιά και νέους, δύο φορές την εβδομάδα.

 

Προς το παρόν, όλες οι δραστηριότητές μας που αφορούν τα κέντρα διαμονής προσφύγων  σταματούν λόγω των απαραίτητων προφυλάξεων κατά της πανδημίας. 

 

Οι δραστηριότητες υποστηρίχθηκαν από τοπικούς εθελοντές και διεθνείς εθελοντές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα European Sοlidarity Corps. 

These activities were supported by European Solidarity Corps program of the European Commission.