Ανταλλαγή νέων “Protect ME to protect YOU”, στο Velingrad, Βουλγαρία

Μεταξύ 23.05-27.05.2023 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή νέων με τίτλο "Protect ME to protect YOU" στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας και διοργανώθηκε από τον οργανισμό National Association of Volunteers in the Republic of Bulgaria (NADRB). Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 30 νέες και νέοι από την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Σερβία και την Ρουμανία. Ένας νέος από τους Έλληνες συμμετέχοντες γράφει:

 

"Αγκαλιάζοντας την ανάπτυξη: Το αξέχαστο ταξίδι μου στο πλαίσιο του Erasmus. 

 Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ ήταν ένα μεταμορφωτικό κεφάλαιο στη ζωή μας. Από τη στιγμή που φτάσαμε σε μια νέα χώρα, αγκαλιάσαμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Μέσω της πολιτισμικής εμβάθυνσης, του ακαδημαϊκού εμπλουτισμού και της δημιουργίας δια βίου δεσμών, η εμπειρία μας στο Erasmus+ διεύρυνε τους ορίζοντές μας και ενθάρρυνε την προσωπική μας ανάπτυξη. Ανακαλύψαμε την ομορφιά της διαφορετικότητας, διευρύναμε τις γνώσεις μας και αναπτύξαμε βασικές δεξιότητες ζωής.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, είχαμε το προνόμιο να βυθιστούμε σε ένα ζωντανό και πολυσχιδές περιβάλλον. Αγκαλιάσαμε τα τοπικά έθιμα, δοκιμάσαμε παραδοσιακά φαγητά και συμμετείχαμε σε φεστιβάλ, αναπτύσσοντας μια βαθιά εκτίμηση για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας υποδοχής. Μέσα από τις επαφές που κάναμε, αναπτύξαμε ανθεκτικές φιλίες που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τη ζωή μας. Το Erasmus+ μας έδωσε τη δυνατότητα να γίνουμε πολίτες του κόσμου, γεμίζοντας μας αξέχαστες αναμνήσεις. Το Erasmus+ μας έδωσε τη δυνατότητα να γίνουμε πολίτες του κόσμου, γεμίζοντας μας αξέχαστες αναμνήσεις και αυτοπεποίθηση για να ταξιδέψουμε και να εξερευνήσουμε τον κόσμο. Ο αντίκτυπος του προγράμματος είναι ανεκτίμητος και θα το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όποιον αναζητά ένα μεταμορφωτικό ταξίδι αυτογνωσίας και παγκόσμιας κατανόησης."

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.