Ανταλλαγή νέων «Personal Upgrade» στην Ολλανδία, Ιούλιο του 2015

Το Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «Personal Upgrade» πραγματοποιήθηκε στο Ντελφτ, το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας τον Ιούλιο του 2015. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου έστειλε 7 νέους από την περιοχή της Ηπείρου για να συμμετάσχουν στο έργο. Πολλοί ακόμα νέοι από την Ολλανδία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν στο έργο.

 

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος ήταν να αυξήσουν την αίσθηση της ενεργού συμμετοχής και του εθελοντισμού μεταξύ των νέων,καθώς και να αυξήσουν τη διαπολιτισμική τους ευαισθητοποίηση. Κατά τη διάρκεια του έργου, οι συμμετέχοντες έκαναν διάφορες δραστηριότητες εθελοντισμού για την τοπική κοινωνία - πραγματοποίησαν εκδήλωση σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, όπως για παράδειγμα κάνοντας κάποιες γεωργικές δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας την πολιτιστική κληρονομιά του άλλου, κατά τη διάρκεια πολιτιστικών βραδιών.

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»