Ανταλλαγή νέων "My Passion- my Profession" στη Σλοβενία

Επτά μέλη του Κέντρου Νέων Ηπείρου συμμετείχαν σε ανταλλαγή νέων μεταξύ 6 και 15 Νοεμβρίου στο Rakican της Σλοβενίας. Οι συμμετέχοντες από έξι χώρες - Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία και Σουηδία έμαθαν πώς να μετατρέψουν τα χόμπι και τις δραστηριότητες αναψυχής τους σε μια επιχείρηση. Ανέπτυξαν επιχειρηματικές ιδέες μέσω εργαστηρίων, οι οποίες  βασίστηκαν σε μεθόδους μη τυπικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

 

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής οι συμμετέχοντες  έμαθαν για τα βασικά εφόδια που είναι απαραίτητα ώστε να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα. Επίσης, βελτίωσαν το επίπεδο αγγλικών τους, γνώρισαν νέους φίλους και παρουσίασαν τη χώρα μας και τον οργανισμό μας στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η ομάδα μας προώθησε τα Ιωάννινα ως υποψήφια πόλη για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020. 

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»