Ανταλλαγή νέων “It’s Time for Mediate” στη Valencia, Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η ανταλλαγή νέων "It's Time for Mediate", πραγματοποιήθηκε στην όμορφη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 3 έως τις 10 Μαΐου 2023. Η ανταλλαγή νέων "It's Time for Mediate", είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από τους Young Travelers και έχει ως κύριο θέμα την ένταξη των προσφύγων και των μειονοτήτων. Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 30 συμμετέχοντες από την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και την Ελλάδα. Μία νέα από τις Ελληνίδες συμμετέχουσες αναφέρει:

 

"Η μετανάστευση είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και την απουσία ευκαιριών απασχόλησης.

Στην Κοινότητα της Βαλένθια η ανησυχία για αυτά τα ζητήματα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η μετανάστευση, κυρίως παράνομη, φέρνει μαζί της κι άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα, όπως προβλήματα προσαρμογής και ένταξης, αυξημένο εργασιακό ανταγωνισμό, ακραία φτώχεια, αύξηση των διακρίσεων και της ξενοφοβίας και χαμηλότερους μισθούς λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού. Προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το ευρωπαϊκό κοινό και να αναλάβει δράση, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα "It's Time for Mediate".

 

Γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, κοινωνικοποιηθήκαμε και ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις με διάφορες κουλτούρες. Επιπλέον, μοιραστήκαμε προσωπικές σκέψεις, ιδέες, χρόνο και χώρο, κάτι που ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την προσωπική μας ανάπτυξη. Επιπλέον, δοκιμάσαμε ιδιαίτερες παραδοσιακές γεύσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και προσπαθήσαμε να χορέψουμε σε διαφορετικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών βραδιών. Κοινωνικοποιηθήκαμε με κάθε άτομο που συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα και ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον!"

 

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.