Ανταλλαγή Νέων  "Involved youth 2.0" στο Wojnicz, Πολωνία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η ανταλλαγή νέων "Involved youth 2.0", πραγματοποιήθηκε στο Wojnicz της Πολωνίας από τις 31 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2023. Η ανταλλαγή νέων "Involved youth 2.0", ήταν ένα πρόγραμμα που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Fundacja Ornament. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή των νέων στη διερεύνηση των προβλημάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτήν την ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 40 συμμετέχοντες απο την Πολωνίας, την Ιταλία, την Γερμανία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Βόρεια Μακεδονία, την Ρουμανία και την Ελλάδα. Ένας νέος από τους Έλληνες συμμετέχοντες αναφέρει:

 

"Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πως λειτουργεί ένα συμβούλιο νεολαίας. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο που αποτελείται από νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών και ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της εκεί περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, επισκεφτήκαμε το τοπικό συμβούλιο νεολαίας της πόλης Tarnow και έγινε παρουσίαση του έργου και της λειτουργίας του. Συμμετείχαμε επίσης σε workshops και debate με θέματα που αφορούν την νεολαία. Χάρη στα παραπάνω, δημιουργήσαμε φιλίες, γνωρίσαμε νέες κουλτούρες αλλά και ένα μέρος της Πολωνίας.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο του Auschwitz και να μάθουμε για την ιστορία του μαρτυρικού αυτού μέρους. Το πρόγραμμα μας αφήνει έντονες εμπειρίες, συναισθήματα, όρεξη για συμμετοχή στην οργάνωση της νεολαίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε τοπικό επίπεδο."

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.