Ανταλλαγή νέων  «HOW TO LGBTQ+ Vol 2»

Από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2019, το Κέντρο Νέων Ηπείρου φιλοξένησε ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο χωριό Σταυροσκιάδη των Ιωαννίνων. Αυτή ήταν η δεύτερη έκδοση του HOW TO LGBTQ+ όπου συμμετείχαν 30 νέοι από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

 

Οι γενικοί στόχοι του HOW TO LGBTQ+ είναι:

 

 *Η ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν την κοινότητα LGBTQ+, ιδίως τη νεολαία.

* Η μάθηση και η προώθηση διαφορετικών τρόπων με τους οποίους τα άτομα που δεν ταυτίζονται ως ετεροφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν κοινωνικές διακρίσεις, καθώς και να μάθουν πώς να βοηθούν τους συμπολίτες τους να μην αισθάνονται συγκρουόμενοι για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου τους.

* Η μάθηση περισσότερων σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος σε άλλες χώρες και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νέων σχετικά με τη βελτίωση της ζωής των LGBTQ+ νέων, όπως η ανάπτυξη της κοινωνικής τους ζωής.

* Προώθηση των ευρωπαϊκών και μεσογειακών αξιών, της ανοχής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού, της ελευθερίας, των πολιτισμών και της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των νέων, των σύμβουλων νέων και των οργανώσεων.

* Η δημιουργία  διαφημιστικού υλικού σχετικά με θέματα LGBTQ +.

 

* Μείωση της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους μεταξύ των νέων Ευρωπαίων.


Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής νέων, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε διάφορες μη τυπικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως ομαδικές συζητήσεις, δομημένοι διάλογοι, σύντομη έρευνα και παρουσιάσεις, δημιουργία υλικού ευαισθητοποίησης - ταινίες μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα LGBTQ +. Οι ταινίες παρουσιάστηκαν στους ντόπιους νέους των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο τέλος της ανταλλαγής νέων. και φυσικά είναι διαθέσιμα στο κοινό στον ιστότοπο του έργου (https://how-to-lgbtqplus.jimdosite.com/). Στον ιστότοπο μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την πρώτη έκδοση της ανταλλαγής HOW TO LGBTQ + και να έχετε πρόσβαση σε όλο το δημιουργημένο υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) που προορίζονται για δημόσια χρήση.

 

Οι συμμετέχοντες απολάμβαναν επίσης τη διαπολιτισμική μάθηση σε πολιτιστικές βραδιές με μουσική, φαγητό, χορούς και παιχνίδια, καθώς επίσης γνώρισαν την περιοχή της Ηπείρου με την επίσκεψη στα Ιωάννινα, το Μονοδένδρι, το φαράγγι του Βίκου και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program