Ανταλλαγή νέων «Growing Young Leaders»

Το πρόγραμμα Growing Young Leaders - ανταλλαγή νέων απ' όλη την Ευρώπη στα πλαίσια του Erasmus+, ήταν μια ευκαιρία να γίνουμε κομμάτι μιας υπέροχης εμπειρίας  στη Σόφια της Βουλγαρίας, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (01-10.12.19).

 

Φτάνοντας εκεί, συναντήσαμε νέους από άλλες 7 χώρες και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι αξέχαστων στιγμών. 

Το 10ήμερο αυτό, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον όρο "Ηγεσία", μέσα από δραστηριότητες βασισμένες σε μεθόδους μη τυπικής μάθησης. Εκτός αυτού, γνωρίσαμε το "εγώ" και το "εμείς" σε ένα πλαίσιο προσαρμογής, κοινωνικοποίησης και συνεργασίας.

 

Ένας στόχος που είχαμε θέσει επετεύχθη, και ήταν η εκ βαθέων αντίληψη ξένων σ' εμάς πολιτισμών, κάτι που μας οδήγησε στη διαπίστωση διαφορών αλλά και αμέτρητων ομοιοτήτων ανάμεσα σ' αυτούς και στον δικό μας.

 

Σ' αυτό το ταξίδι αγκαλιάσαμε την ταυτότητά μας, αυτή του πολίτη της Ευρώπης και του πνεύματος ενότητας που την διακατέχει.

Θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές του οργανισμού Social Hub (Paula, Ramona, Adrian,Daniel) που ήταν εκεί για εμάς, υποστηρικτικοί όσο πρέπει και ενθαρρύνοντάς μας να τολμήσουμε μόνοι μας όταν χρειαζόταν.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνταξιδιώτες-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με τόση αφοσίωση και ειλικρινή δέσμευση και όπως μας μάθατε να λέμε, κάθε "αντίο" είναι ένα "εις το επανειδείν"!