Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "EYES -Eurasia για την επιχειρηματικότητα των νέων και των κοινωνικών επιχειρήσεων" στο Βιετνάμ από τις 4 εώς τις 10 Απριλίου 2016

Ο οργανισμός μας συμμετείχε σε ένα 10ήμερο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ανόι,του Βιετνάμ. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν μέρος μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA2 μεταξύ των οργανισμών YCE (ΕΛΛΆΔΑ), Eurasia Net (Γαλλία), SJ Vietnam (Βιετνάμ) Cango (Κίνα), D'Avent Association (Ρουμανία) και Jeevan Rekha Parishad (Ινδία).

 

Οι κύριοι στόχοι αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρας σχετικά με τις τοπικές εργασίες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία, να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τις κοινωνικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.Η συμμετέχουσσα απο το Κέντρο Νέων Ηπείρου συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα κατάρτισης με εκπροσώπους του οργανισμού μας, εργαζομένους νεολαίας που την βοήθησαν να προετοιμαστεί για το πρόγγραμμα και να ηγηθεί σε διάφορες δραστηριότητες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ως ένα νεαρό τοπικό άτομο που έχει μια κοινωνική επιχειρηματική ιδέα.

Ο κύριος στόχος του όλου προγράμματος είναι να αυξηθεί η απασχολησιμότητα των νέων, η ανάπτυξη των οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, και να ενισχυθούν οι κοινωνικοί και οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των λαών.

 

Ως εκ τούτου, όλες οι τοπικές εμπειρίες, μαρτυρίες, καλές πρακτικές και παραδείγματα συλλέχθηκαν για τη δημιουργία διεθνών και εθνικών οδηγών, προσβάσιμων και κατανοητών σε οποιονδήποτε στον κόσμο. Τα μέλη του δικτύου αυτού επιθυμούν να διοργανώσουν μια καθοδήγηση και ένα σύστημα υποστήριξης για τους νέους από οποιαδήποτε χώρα για να αναπτύξουν τη δική τους δραστηριότητα σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο. 

 

Πατήστε εδώ για περισσότερες εικόνες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιετνάμ! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες τοπικές δραστηριότητες και τους οδηγούς για την κοινωνική επιχειρηματικότητα σύντομα κοντά σας!

 

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program