Ανταλλαγή Νέων  "Eco changemakers" στο  Ramnicu-Valcea, Ρουμανία

Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου 2023 συμμετείχαμε στην ανταλλαγή νέων Eco changemakers στο Ramnicu-Valcea της Ρουμανίας. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του ταξιδιού μας ήταν η γνωριμία με πολυάριθμες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Μάθαμε διάφορους τρόπους για να ενσωματώσουμε βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά μας. Η εμπειρία αυτή ανέδειξε τον αντίκτυπο των πράξεών μας στο περιβάλλον και μας ενέπνευσε να υιοθετήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Αποκτήσαμε επίσης μια βαθύτερη εκτίμηση για την περιβαλλοντική διαχείριση. Το ταξίδι υπογράμμισε την κρίσιμη σημασία της διάσωσης του πλανήτη μας, παρακινώντας μας να συμβάλουμε πιο ενεργά στις προσπάθειες διατήρησης και στον πράσινο ακτιβισμό.

 

Η σύνδεσή μας με τη φύση ενισχύθηκε βαθιά με τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που επικεντρώθηκαν σε περιβαλλοντικά θέματα και την επίσκεψη σε όμορφα πράσινα τοπία, συμπεριλαμβανομένων πάρκων και προστατευόμενων δασών. Αυτές οι εμπειρίες όχι μόνο μας εκπαίδευσαν αλλά και μας καλλιέργησαν μια μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης απέναντι στη φύση.

 

Στο κοινωνικό μέτωπο, είχαμε την απίστευτη ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους από διάφορες χώρες. Αυτή η αλληλεπίδραση μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη σημασία της πολιτισμικής ενότητας και της ποικιλομορφίας, καλλιεργώντας την αίσθηση της παγκόσμιας κοινότητας και συνεργασίας. Αυτές οι πολιτιστικές ανταλλαγές ήταν εμπλουτιστικές και μας βοήθησαν να αναγνωρίσουμε την αξία του να είμαστε ενωμένοι με ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο.

 

Τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, οι γλωσσικές μας δεξιότητες σημείωσαν σημαντική βελτίωση. Είχαμε άφθονες ευκαιρίες να εξασκηθούμε και να βελτιώσουμε τα αγγλικά μας, γεγονός που ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μας και θα μας χρησιμεύσει καλά σε μελλοντικές διεθνείς υποχρεώσεις.

 

Συνοψίζοντας, ο χρόνος που περάσαμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+ ήταν εξαιρετικά αποδοτικός. Απολαύσαμε κάθε στιγμή και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας σε παρόμοια έργα στο μέλλον, ανυπομονώντας να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε μέσα από τέτοιες πολύτιμες εμπειρίες.

ERASMUS+ 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.