Σεμινάριο "Digital tools for enhancing youth work" στην Hondarribia, Ισπανία

 

Μεταξύ 13/11/2023 - 19/11/2023, στο πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με τίτλο "Digital tools for enhancing youth work" στην Hondarribia (Χώρα των Βάσκων) της Ισπανίας και συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου, με διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον οργανισμό Κaebnai Εuropa. Δύο νέοι από την Ελληνική ομάδα γράφουν:

 

"Είμαστε ο Αντώνης και ο Γιάννης και συμμετείχαμε στην αξέχαστη εμπειρία σεμιναρίου "Digital Tools for enhancing youth work"  που πραγματοποιήθηκε στη Hondarribia της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, αναλύσαμε το θέμα με ποικίλες δραστηριότητες και ευκαιρίες που ενίσχυσαν τις γνώσεις μας σχετικά με τα ψηφιακά εργαλεία στον χώρο της νεολαίας. Συναντήσαμε ανθρώπους από Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Λετονία, Ουκρανία, Γεωργία και Ιταλία, μοιραστήκαμε ιδέες και εμπειρίες, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική κοινότητα. Για εμάς, που ήταν η πρώτη μας συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus+, η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ευχάριστη και μοναδική. Η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία με άτομα από διάφορες χώρες προσέφερε νέες προοπτικές και πλούσιες εμπειρίες, ενισχύοντας την κατανόησή μας για τον ρόλο των ψηφιακών εργαλείων στον κόσμο της νεολαίας.

 

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, απολαύσαμε την εξερεύνηση της περιοχής των Βάσκων. Ανακαλύψαμε τον χαρακτήρα του San Sebastian με τις όμορφες παραλίες και τα γραφικά σοκάκια. Το Bilbao, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του, συνδύασε διακριτικά παράδοση και σύγχρονη αισθητική. Τέλος η επίσκεψή μας στη Hendaye στη Γαλλία προσέφερε γεύση γαλλικού τρόπου ζωής συνδυασμένη με τον βασκικό πολιτισμό. Κάθε μικρή περιήγηση αναδείκνυε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, εμπλουτίζοντας την αξέχαστη εμπειρία μας στην Ισπανία."

 

 

 

Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.