Εκπαιδευτικό σεμινάριο «All Equal»

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια ενός Έλληνα συμμετέχοντα που πήρε μέρος στην ανταλλαγή.

 

H εμπειρία μας στη Ρουμανία θα μας μείνει αξέχαστη. Γνωρίσαμε άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αποκτήσαμε καινούργιες φιλίες και είχαμε την ευκαιρία, μέσα σε αυτές τις δυο εβδομάδες, να μάθουμε πολλά ο ένας για τον άλλον. Μοιραστήκαμε προσωπικές εμπειρίες και μέσα από συζητήσεις ανακαλύψαμε πολλά κοινά στοιχεία που ενώνουν τους πολιτισμούς μας.

 

 

Το θέμα του προγράμματος αφορούσε την κοινότητα των Ρομά και την ανισότητα. Πληροφορηθήκαμε για την κοινότητα των Ρομά μέσα από διάφορα βίντεο και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους Ρομά και να μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους προβληματισμούς τους. Στόχος μας ήταν να προτείνουμε λύσεις που θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί αυτή η ανισότητα.

 

Στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε το θέατρο ως μέσο έκφρασης διαφόρων συναισθημάτων. Αρχικά, ετοιμάσαμε ένα workshop και το παρουσιάσαμε στις φυλακές νέων της Kραϊόβα. Σε αυτό συμμετείχαν οι νέοι έγκλειστοι των φυλακών και στο τέλος μοιραστήκανε μαζί μας την εμπειρία τους μέσα από αυτό.

 

Οι συντονιστές του προγράμματος βοήθησαν ώστε η διατροφή και η διαμονή μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη αυτό το διάστημα. Η intercultural βραδιά, τα workshops και τα energizers βοήθησαν να δημιουργηθεί μια πολύ καλή ατμόσφαιρα με όλη την ομάδα.

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program