Ανταλλαγή νέων "A Volunteer. To be or not to be? No2"  στην Ελλάδα

 Η Ανταλλαγή νέων "Εθελοντής. Να είσαι ή να μην είσαι; Νο2» πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο στο τέλος του Απριλίου του 2015. Η ανταλλαγή νέων διήρκεσε 9 ημέρες και 28 νέοι από την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία συμμετείχαν σε αυτή. Το σχέδιο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.

 

Αυτή ήταν η δεύτερη ανταλλαγή νέων του Κέντρου Νέων Ηπείρου αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και, όπως αναμενόταν, είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στους ντόπιους και τους συμμετέχοντες από το πρώτο μας εγχείρημα για τον εθελοντισμό.

 

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου, καταφέραμε να κάνουμε διάφορες δράσεις εθελοντισμού, όπως δράση καθαρισμού κοντά στη περιοχή Αγίους, βάψιμο  και σχέδιο στο σχολείο και στο νηπιαγωγείο του Καλπακίου, την αποκατάσταση ενός φυσικού μονοπατιού δάσους που οδηγεί σε έναν καταρράκτη, τη συμμετοχή στη δράση Let's Do It! στα Ιωάννινα με δράση καθαρισμού στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, συλλογή χαρτιού για ανακύκλωση σε πολλά ορεινά χωριά της Ηπείρου, καθώς και  δράσεις ενημέρωσης για την προώθηση της φροντίδας του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού μεταξύ των ντόπιων. Φυσικά, πολιτιστικές δραστηριότητες δεν ξεχάστηκαν από τους συμμετέχοντες που  διασκέδασαν μαθαίνοντας για την ελληνικό αλλά και τους άλλους πολιτισμούς, τα ήθη και τα έθιμα.  

ERASMUS+ 

 

 

This project was co-funded by European Union, the Erasmus+ Program